CINEMA BOOK CLUB 27. - 30.1.

Cinema Book Club 
 
„Knjige i filmovi su kao jabuke i naranče. Oboje su voće, ali potpuno drugačijeg okusa“. - Stephen King
 
Predstavljamo vam Cinema Book Club, našu novu uslugu, zato SAVE THE DATE:
27. - 30. siječnja 2022.

 
Ono što neku knjigu čini dobrom nije nužno isto što čini film dobrim, ali svakako čitajući knjigu ili gledajući film imamo priliku na neko vrijeme maknuti se od realnosti, postižemo duhovno i emocionalno zadovoljstvo. Ponekada pročitamo prije knjigu pa želimo pogledati film, ponekad obrnuto. I nije bitan redoslijed. Ponekad nas film oduševi, a knjiga nas razočara i obrnuto...Ipak bitno je da su nas oboje dotakli i da želimo svoje slobodno vrijeme posvetiti filmu ili knjizi. Još ako imamo dobro društvo pa uz piće u prekrasnom interijeru WOW bara izmijenimo dojmove...
 
Cinema Book Club će se održavati periodično vikendima u Kaptol Boutique Cinema u novouređenom Centru Kaptol, tijekom cijele godine.
Zbog velikog interesa naših posjetitelja i diljem Hrvatske, Cinema Book Club projekcije ćemo održavati i nacionalno  s filmom Ulica noćnih mora.


U našu literarno filmsku priču uključili su se i partneri projekta; najbolja samostalna knjižara u Zagrebu, "Knjižara Fraktura" i Barcaffè! 

Što vas očekuje u Kaptol Boutique Cinema od 27. do 30. siječnja:
 • redovne projekcije filmova "Ulica noćnih mora" - premijerno, "Mračna kći" i "Igra ljubavi i mržnje" (u prodaji su regular i boutique ulaznice)
 • 27.1. u 19:15 književna večer "Gledaj što čitaš, čitaj što gledaš" + projekcija filma "Mračna kći". Književnu večer vodi poznati hrvatski pisac i novinar Andrija Škare, a gošće razgovora su redateljica Marina Pejnović* koja je režirala predstavu "Genijalne prijateljice" prema istoimenom romanu Elene Ferrante te Ana Badurina, višestruko nagrađivana predvoditeljica koja potpisuje i prijevode romana Elene Ferrante. Cijena ulaznica je 60 kn za regular i 89 kn za boutique experience koje uključuje piće u baru.
 • 29.1. u 19:00 Boutique dvorana; piće u baru + projekcija filma + knjiga "Mračna kći" u izdanju Profila - samo 30ak mjesta u prodaji ( cijena 199 kn - preuzimanje knjige u Kaptolu od 19.1. do 30.1. uz predočenje kupona koji ćete dobiti pri kupnji ulaznice, svakako knjigu možete preuzeti i netom prije projekcije na blagajni kina ) - kupnja za ovu projekciju je moguća samo na blagajni kina ili online
 • poklončići by Barcaffè 
 • Poklon iznenađenja za neke u dvorani, a za sve posjetitelje na dolasku
 • Poklon kupon 25 kn popusta za sve posjetitelje u "Knjižari Fraktura" u Zagrebu, ul. Kneza Mislava 17
 • Peekabook.hr vrijedni pokloni na svakoj projekciji za 1 posjetitelja, nasumičnim odabirom u dvorani

U svim gradovima osim Zagreba, u okviru programa, očekuje vas projekcija filma "Ulica noćnih mora" i kupon s popustom na webshopu fraktura.hr
 
Zanimljivosti o filmovima:

Ulica noćnih mora – Nightmare Alley, redatelj Guillermo del Torro s izuzetnom glumačkom ekipom Cate Blanchett, Bradley Cooperom i Willem Dafoeom donosi nam ekranizaciju poznatog romana Williama Lindsay Greshama objavljenog 1946.
 
Mračna kći – The Lost Daughter, redateljski debi Maggie Gyllenhaal, temeljen na istoimenom romanu Elene Ferrante. Film je dobitnik mnogobrojnih nagrada,
uključujući i nagradu Golden Osella za najbolji scenarij na festivalu u Veneciji, uz nominacije za ovogodišnji Zlatni globus.
Glavnu ulogu tumači oskarovka Olivia Colman, zajedno s Dakotom Johnson, Edom Harrisom i ostatkom sjajne glumačke ekipe.
 
Igra ljubavi i mržnje – The Hating Game, ekranizacija bestseller romana Sally Thorne o dinamičnim uredskim odnosima dvoje kolega koji tjedno u uredu provode 60-ak sati, a dominiraju osjećaji suparništva ali i fatalne privlačnosti.
 
Cinema Book Club nije osmišljen tako da se morate učlaniti, jednostavno budite dio kino doživljaja tijekom 4 dana, pogledajte film, čitajte knjige i sanjajte......P.S. ne nužno tim redoslijedom!

Na prijedlog Ministarstva kulture i medija, Vlada RH proglasila je 2021. godinu godinom čitanja. Neka godina čitanja i gledanja filmova snimljenih prema knjigama, bude baš 2022.! 

Ulaznice su u prodaji krajem dana 14. siječnja!

* Gđa Marina Pejnović neće biti u mogućnosti sudjelovati na programu zbog iznenadnih zdravstvenih razloga što smo saznali 24.1. Marini želimo brz oporavak :)

Cinema Book CLub
Filmovi koje prikazujemo

Cinema Book Club: Mračna kći
Cinema Book Club: Mračna kći
 • TRAJANJE:
 • 121 min
 • Država:
 • SAD
 • Početak
  prikazivanja:
 • 06.01.2022