Ring opstanka

 • IZVORNO IME:
 • The Survivor
 • TRAJANJE FILMA:
 • 129 min
 • GODINA:
 • 2021
 • Država:
 • SAD
 • POČETAK PRIKAZIVANJA:
 • 28.07.2022
 • Datum prikazivanja je informativnog karaktera i kao takav je podložan promjenama.

Sadržaj filma:

Film Ring Opstanka (The Survivor) istinita je priča o Harryu Haftu, boksaču motiviranog ljubavlju prema ženi da preživi nezamislive strahote njemačkih koncentracijskih logora. SS časnik prisiljava Harryja na borbe do smrti protiv kolega zatvorenika u jezivim gladijatorskim boksačkim mečevima. Harry uspijeva pobjeći i stiže u New York. Progonjen svojim sjećanjima i krivnjom zbog preživljavanja, ulazi u ring protiv boksačkih legendi, poput Rockyja Marciana, u nadi da će njegovo ime biti zapaženo kako bi ponovno pronašao svoju prvu ljubav.
Hafta glumi nagrađivani glumac Ben Foster (Leave No Trace, Hell or High Water).
U drami također glume: Danny DeVito (Its Always Sunny in Philadelphia, Dumbo, Twins), Vicky Krieps (Phantom Thread, The Girl in the Spiders Web), Peter Sarsgaard (Jackie, Blue Jasmine, The Looming Tower), Saro Emirze (Wilsberg, Bad Banks, Tatort), Dar Zuzovsky (Hostages, Pamta, Punch) i John Leguizamo (Latin History for Morons, Moulin Rouge, John Wick, The Ice Age).

Više

Ring opstanka

Nakon dolaska u Ameriku Harry se pokušava prilagoditi životu u novoj zemlji. Njegov stariji brat Peretz se puno lakše asimilira i u  Brooklynu pronalazi ljubav, posao te postaje dio zajednice. Peretz želi da njegov brat otvorenih ruku prigrli sve buduće prilike koje će mu se pružajti. „Leah je prošlost, pusti je, pusti sve. Ali, Harry to ne može. Želi da novine pišu o njegovim borbama i da se njegovo ime spominje na ulicama kako bi doprio do izgubljene ljubavi, Lee, koju nije vidio od 1941.
 
Ben Foster (Harry Haft) je filmski i scenski glumac koji je nedavno glumio u filmu Hostiles s Christianom Baleom, dok je 2016. glumio uz Chrisa Pinea i Jeffa Bridgesa u Hell Or High Water, filmu koji je 2017. bio nominiran za Oskara i za Zlatni globus u kategoriji najboljeg filma-drame.
 
Foster je na filmskom platnu debitirao u glavnoj ulozi u filmu Barryja Levinsona Liberty Heights.
 
Kako bi se pripremio za fizički i emocionalno napornu ulogu Harryja Hafta, Ben Foster je izgubio
58 kilograma, koje je morao ubrzo povratiti za dovršetak snimanja poslijeratnog dijela priče. Tri mjeseca prije snimanja boksačkih scena, Foster je počeo trenirati s Claytonom Barberom,  koordinatorom kaskadera, kao i sa Erikom Singerom, jezikoslovcem i stručnjakom za dijalekte, a sve kako bi usvojio jidiš naglasak koji se veže uz grad Lodz u Poljskoj.
 
 
Američki scenarist i redatelj Barry Levinson svoj je status utemeljio filmskim klasicima poput Good Morning, Vietnam (1987.) i Rain Man (1988.), a višestruko Oskarom nagrađen Rain Man s Dustinom Hoffmanom i Tomom Cruiseom u glavnim ulogama film je zbog kojeg je osvojio Oskara za najboljeg redatelja.
U ekipi filma The Survivor našao se i jedan Hrvat, Miljen Kreka Kljaković, scenograf rođen u Osijeku.


Zatvori
Foto i video galerija
Ne propustite pogledati i ove filmove
Poslije svega: Zauvijek sretni
Poslije svega: Zauvijek sretni
Belfast
Belfast
Bergmanov otok
Bergmanov otok
Pritisni play i voli ponovo
Pritisni play i voli ponovo
Elvis
Elvis
Baci se na pod
Baci se na pod