Zvijezda je rođena

  • IZVORNO IME:
  • A Star Is Born
  • TRAJANJE FILMA:
  • 135 minuta
  • GODINA:
  • 2018
  • Država:
  • SAD
  • POČETAK PRIKAZIVANJA:
  • 04.10.2018

Sadržaj filma:

Radi se o pravom autorskom djelu Bradleyja Coopera – on ga je, naime napisao, režirao te u njemu glumi i pjeva. Film je napravljen prema klasičnoj priči iz 1937. godine o tragičnoj ljubavi između iskusnog glazbenika na zalasku karijere i mladoj pjevačici u usponu.
Film obiluje fantastičnom originalnom glazbom koju je pisao sam Cooper, a sve su pjesme u filmu snimane uživo.

Više

Zvijezda je rođena

ZVIJEZDA JE ROĐENA
 
U filmu „Zvijezda je rođena,” Bradley Cooper i Lady Gaga spajaju svoje talente kako bi opisali sirovu i strastvenu priču o Jack i Ally, dvije umjetničke duše koje se udružuju na pozornici i u životu. Njihovo putovanje je kompleksno s lijepim i bolnim fazama odnosa koji se bori za opstanak. 
U novom pristupu kultnoj ljubavnoj priči okušao se po prvi put s redateljskom palicom Bradley Cooper koji je četiri puta nominiran za nagradu Oscar (“American Sniper,” “American Hustle,” “Silver Linings Playbook”). Osim u ulozi redatelja, pojavljuje se i kao glumac uz nagrađivanu glazbenu zvijezdu s nominacijom za Oscara, Lady Gagu,  u njezinoj prvoj glavnoj ulozi u velikom igranom filmu. Cooper glumi iskusnog glazbenika, Jacksona Mainea, koji otkriva umjetnicu Ally i zaljubljuje se u nju. Ona je odustala od svog sna da postane uspješna pjevačica, no onda upoznaje Jacka koji odmah prepoznaje njezin prirodni talent.
            U filmu također glume Andrew Dice Clay (“Blue Jasmine”), Dave Chappelle (“Ch-Raq”) i Sam Elliott, čija karijera od gotovo pola stoljeća uključuje izvanredne nastupe u filmovima “Mask,” “Tombstone” i “The Hero.”
Osim što glumi Ally, Gaga - koja je osvojila nominaciju za Oscara za pjesmu „Til It Happens to You” iz filma „The Hunting Ground”- izvodi originalnu pjesmu u filmu s Cooperom, koju su napisali zajedno s još nekolicinom umjetnika uključujući Lukasa Nelsona, Jasona Isbella i Marka Ronsona.  Glazba je originalna i svi vokali za film snimljeni su uživo tijekom snimanja.
            Film „Zvijezda je rođena” producirali su Bill Gerber, Jon Peters, Bradley Cooper, Todd Phillips i Lynette Howell Taylor. Ravi Mehta, Basil Iwanyk, Niija Kuykendall, Sue Kroll, Michael Rapino i Heather Parry su izvršni producenti. Scenarij potpisuju oskarovac Eric Roth („Forrest Gump”) te Bradley Cooper i Will Fetters.
Cooperov tim iza kamera čine za Oscara nominirani snimatelj Matthew Libatique („Black Swan”), scenografkinja Karen Murphy („The Light Between Oceans”), trostruko nominirani montažer Jay Cassidy („American Hustle,” „Silver Linings Playbook,” „Into the Wild”) i kostimografkinja Erin Benach („Loving”).
            Warner Bros. Pictures predstavlja, u suradnji s Live Nation Productions i Metro Goldwyn Mayer Pictures, film „Zvijezda je rođena” u Jon Peters/Bill Gerber/Joint Effort produkciji. Film distribuira Warner Bros. Pictures. 
 


O PRODUKCIJI
 
 
ALLY
Svidjelo im se kako zvučim…
ali im se nije svidjelo kako izgledam.

JACK
Ja mislim da si prelijepa.

 
 
            Stavljajući svoj pečat na priču sa suvremenim pristupom u filmu „Zvijezda je rođena,” redatelj/scenarist Bradley Cooper želio je napraviti film koji govori o bezvremenskoj prirodi ljudskih osjećaja i nedostataka, u kombinaciji s današnjim raznovrsnim svijetom glazbe. Snažna glazba originalnih pjesama naglašava svaku emociju u filmu, a intimni objektiv bilježi svaki pogled i svaki dodir.
            Osim što je režirao film i sudjelovao na pisanju scenarija, Cooper utjelovljuje lik Jacksona Mainea i potpisuje produkciju filma. Zajedno s Lady Gagom je napisao većinu glazbe za film koju zajedno i izvode.
            Iako joj se svidio njegov pristup priči, Gaga je unatoč iskustvu bila nervozna zbog uloge Ally u svom prvom igranom filmu, no bila je uzbuđena što će surađivati s Cooperom.
            Cooper također hvali njezin glumački rad i kaže kako su pomogli jedno drugom u prijelazu u novi medij. 
Kao ostvareni kantautor, prilikom njihovog prvog susreta Jack kaže Ally: „Talent dolazi sa svih strana, no imati nešto za reći i znati na koji način to reći kako bi vas ljudi čuli, to je nešto sasvim drugo. I ako ne skupiš hrabrosti i ne pokušaš, nikada nećeš znati.“
            U filmu Maineova filozofija ima za cilj ohrabriti ovu sramežljivu naivku da zakorači pod svjetla reflektora, figurativno i doslovno. Na taj način nam možda Cooper suptilno otkriva kroz svoj lik zašto ga je ova priča motivirala da se konačno odvaži stati s druge strane kamere.
On kaže: „Oduvijek sam želio režirati i ispričati ljubavnu priču jer se s njom svi mogu poistovjetiti  - ljubav, gubitak ljubavi, vrhunac ljubavi. Zbog nje se osjećamo živi.“
            „Uz to ide glazba, i to ne samo glazbe već pjevanje“, kaže on. „Ima nešto u pjevanju što je tako iskreno i zato sam mislio da bi to dvoje išlo dobro zajedno.“ Cooper i Gaga su se odmah na početku dogovorili da će sve svoje izvedbe u filmu snimati uživo. 
           Svatko tko je ikada bio u vezi doživio je složenost ispreplitanja života uz strahove, radosti, sumnje, ljutnju i nade.
            Will Fetters, koji je s Cooperom radio na scenariju, kaže da je za njega bilo ključno razumjeti što motivira te likove, zbog čega suosjeća s njima i što uopće osjeća. Film govori o epskoj ljubavi dvoje nesavršenih pojedinaca na različitim životnim putovima koji se pronalaze i kroz njih je želio istražiti osnovne ljudske emocije ispod svog tog sjaja i slave. Zašto smo fascinirani slavnim osobama i kako oni doživljavaju našu fasciniranost.
            „Ovaj film otkriva što znali biti zvijezda i zvijezda u usponu u ovom poslu danas“, kaže producentica Lynette Howell Taylor, koja je već prije surađivala s Cooperom. Za njega kaže: „On je glumac koji ima višegodišnje iskustvo u industriji zabave, koji zna kako je biti poznat, i koji je upijao znanje od velikana kao što su David O. Russell, Clint Eastwood, Todd Phillips i Derek Cianfrance.  I više je nego spreman za ovu ulogu i nije me nimalo iznenadilo što se upustio u ovakav izazov koji će biti i spektakularan i relevantan i aktualan.“
Kako bi publici približili kako je fantastično biti jedan od najpopularnijih glazbenika na svijetu i nastupati u dvoranama diljem svijeta pred desetcima tisuća obožavatelja, film je sniman na kultnim lokacijama kao što su Greek Theatre, Forum i Shrine Auditorium u Los Angelesu te na pozornicama glazbenih festivala Coachella i Stagecoach i emisije „Saturday Night Live". Cooper je angažirao slavnog snimatelja Matthewa Libatiquea da uhvati intimu i spektakl svijeta kojem pripadaju Jack i Ally, a scenografkinju Karen Murphy i kostimografkinju Erin Benach da ga ožive.
Cooper se okružio i jednako impresivnim glumcima. Osim Gage, angažirani su i Sam Elliott, Dave Chappelle i Andrew Dice Clay koji igraju ključne uloge za razumijevanje tko su Jack i Ally i odakle dolaze, uz Anthonyja Ramosa kao prijatelja koji Ally čuva leđa i Rafija Gavrona kao menadžera koji je usmjerava u njezinu budućnost.
Cooper kaže: „Svi su imali povjerenja u mene što je učinilo moje prvo redateljsko iskustvo ujedno i najboljim u životu i omogućilo prenošenje vizije na platno.“
 
            Na početku filma vidimo Jacksona Mainea prije izlaska na pozornicu. Proguta nekoliko tableta pa ih zalije gutljajem alkohola kao po običaju.
Prvi put kada Jack vidi Ally, ona izvodi pjesmu „La Vie En Rose” u baru u koji je zalutao u potrazi za alkoholom. Snaga i zvonkost njezinog glasa ga odmah osvoji. 
            „Kada Jack nakon toga dođe iza pozornice, ona je zbunjena jer ne razumije što se događa i zašto ovaj slavni glazbenik želi popiti piće s njom“, kaže Gaga.
Slijedom okolnosti oni se tu noć dublje upoznaju i Ally mu se počne otvarati, a on njoj govori kako je lijepa u što ona ne vjeruje, ali se trudi.
            Ally nije jedina koja se otvara.  Cooper objašnjava: „On joj govori stvari koje nije nikada nikome rekao. Tek su se upoznali, ali između njih postoji kemija, sinkronicitet, i oboje spuštaju štitove. Tijekom vremena ih stalno dižu pa spuštaju i tako u krug. Taj tsunami emocija izmjenjivat će se između njih cijelo vrijeme.
Poput svojih likova, Cooper i Gaga oslanjali su se jedno na drugo na sve moguće načine. Svakoj sceni i svakoj pjesmi pristupali su zajedno, kao partneri.
„Ally skoro odmah uviđa da Jack živi vrlo kompliciranim životom i počinje se ponašati zaštitnički prema njemu“, kaže Gaga. 
            Priča pruža uvid u ono što se ponekad može dogoditi onima koji žive svoje živote iza pozornice. Jack je tako živio dugo i to mu je naškodilo: za početak ima tinitus, bolno stanje koje se godinama pogoršava zbog glasnih pojačala na pozornici. I, iako njegova popularnost nije izblijedila i snažniji je no ikad kao glazbenik, uskoro će otkriti da je njegova karijera potonula skupa s njim na dno boce, a nema nikoga tko bi ih spasio.   
            U filmu, Jackov brat, Bobby, jedini je koji ga je vidio i u najboljim i u najgorim trenutcima. Bobby nije bio samo Jackov stariji brat, nego i njegov surogat otac, menadžer, savjetnik, a vjerojatno i  partner u „cuganju“. Jasno nam je da je odustao od svojih snova kako bi pomagao svom nadarenijem mlađem bratu savladavati uspone i padove rock zvijezde. Ali takva žrtva ostavila je gorak okus u ustima obojici i to ni bratska ljubav ne može uvijek potpuno prevladati.
           Sam Elliott, jedan od najcjenjenijih glumaca u proteklih pet desetljeća, glumi Bobbyja, a Cooper otkriva: „Napisao sam cijelu ulogu za Sama iako ga nikada nisam osobno upoznao. Doista sam ga želio vidjeti kako igra lik koji je istovremeno i ogorčen i mudar, a on je uspio tako spretno hodati po toj tankoj crti tijekom cijelog filma.“
            Cooper je osjećao da za ulogu Jacksona mora produbiti svoj glas pa je radio s trenerom govora, Timom Monichom, s kojim je već surađivao na filmu „American Sniper’. Nakon mjeseci rada uspio je spustiti svoj glas za oktavu i time je njegov glas postao jako sličan Elliottovom.
Osim vanjskih sličnosti, Elliottov spretan prikaz Bobbyja tiho ispunjava još jednu ulogu u Jackovu životu: ulogu njegove savjesti. Ako Jack traži istinu, samo treba pogledati svog brata u oči. Lakše je skrenuti pogled ... obojici. „A onda je tu i djevojka. Jack je očaran njom već prvi tren kada je vidi i čuje, a već sljedeći je duboko zaljubljen. Oboje pišu svoje pjesme i razumiju vrijednost toga u svojoj glazbi. Sve je savršeno na trenutak. Ali Jacka progone njegovi stari demoni i to slama srce svima, pa i njegovom bratu Bobbyju." 
            U jednom vrlo teškom trenutku Jack doslovno naleti na starog prijatelja, Georgea „Noodlesa” Stonea. 
Ovu važnu ulogu igra Dave Chappelle, koji kaže: „Noodles predstavlja drugačiji put kojim je Jack mogao krenuti u životu, ali nije. U jednom trenutku mu je bilo dosta zabave i želio se skrasiti i imati obitelj. Sišao je s vrtuljka.”
            Noodles poetično kaže Jacku da je Ally možda izlaz za njega. Njegova luka.
            Chappelle kaže kako su dobri prijatelji u životu poput kisika, a za osobu koja je slavna kao Jack, ta slava može gušiti. Vraćanje starom prijatelju je poput borbe za zrak. No, on se onesvijestio prije nego je isplivao na površinu.
            „Svidjelo mi se što je na Bradleyjevim setovima bilo opušteno. Okružio se ljudima u čije sposobnosti vjeruje i, iako je imao jasnu viziju, nije se bojao pokušati nešto drugačije od onog što je zamislio“, kaže Chappelle.
            Iako je prvenstveno poznat po ulogama u dramama, Cooperova cjeloživotna ljubav prema komediji i stand-up komičarima navela ga je da potraži još jednog komičara za ulogu Allynog tate, Lorenza: Andrewa Dicea Clayja. Kao dječak Cooper je znao sve njegove nastupe napamet i recitirao ih prijateljima, pogledao je svaki njegov film i bio je oduševljen što ima priliku raditi s tako talentiranim glumcem.
            Dice kaže kako je ova priča relevantna u današnje vrijeme zbog društvenih medija i činjenice da svatko želi svojih 15 minuta slave. „No, prava slava može biti strašna i trebate svoje ljude oko sebe jer je sve moguće kada cijeli svijet zna tko ste“, dodaje Dice.
            U filmu, Lorenzo je otac pun podrške, ali i vrlo zaštitnički nastrojen pa joj ne da da se previše ponada. On govori Ally kako ima anđeoski glas, ali ne uspiju uvijek one pjevačice s najboljim glasom već je potrebno imati i pravi izgled. Misleći da je priprema na mogući udarac ne shvaća da njegove riječi mogu boljeti.
            Gaga kaže kako se Ally osjeća poraženo, ne vjeruje u sebe, ne misli da je lijepa i da je glas bitan. Lorenzo je svojim riječima pokušava ohrabriti i učiniti da se osjeća dobro no, umjesto toga je samo podsjeća da je u svojim 30-ima i da nije uspjela.
            Prije nego upozna Jacka, Allyin najvjerniji navijač je njezin prijatelj i kolega Ramon kojeg glumi svestrani glumac Anthony Ramos. „Ramon je vrsta prijatelja kakvog svi trebamo, koji navija za nas jer nas voli, jer želi da pobijedimo“, kaže on.
             Zapravo je Ramon krivac za prvi susret Jacka i Ally.  „Ramon vidi Jacksona Mainea ispred kluba i uvodi ga u svijet kakav prije nije vidio, svijet transvestita. Vidi kako Jack reagira na Allyin nastup i vodi ga da je upozna, a istovremeno ohrabruje Ally da pruži Jacku priliku.“
            I da sebi pruži priliku. Ramon je taj koji ju je pogurnuo u pravom smjeru kada je Jack pokušava namamiti da s njim nastupi po prvi put, no poznati glazbeni menadžer je zaslužan za njezine prve korake u karijeri solo umjetnice.
            Rafi Gavron preuzeo je ulogu čovjeka koji je često u nesuglasju s Jackom, Reza Gavrona. 
            Znanje dolazi s iskustvom i Gavron kaže kako njegov lik zna sve o Jacku, sve njegove uspone i padove. Poštuje ga kao talentiranog glazbenika, ali zna da Jack ima problema s drogom i njegova glavna briga je hoće li to ugroziti Allyin potencijal za uspjeh. Jack je zaljubljen u nju, ali Rez je zaljubljen u njezin talent i želi da je cijeli svijet čuje. Stoga je želi zaštititi.
            U ovoj verziji priče, ono što se ispriječi između Ally i Jacka je njezina odluka da okrene karijeru u drugom smjeru, a ne njegova ogorčenost zbog njezinog vrtoglavog uspjeha. Ona stvara svoj put, a on misli da se „prodala“ jeftino. .
            „Rez želi da Ally više ne sjedi za klavirom već da radi s koreografom i ona se složi s njegovim načinom razmišljanja“, kaže Gaga.
U filmu se pojavljuju i osobe iz svijeta filma, kazališta i glazbe kao što su  Ron Rifkin, Greg Grunberg, Eddie Griffin, Luenell, D.J. Shangela Pierce, Derek Kevin Jones, William Belli, Marlon Williams, Brandi Carlile i Halsey.
Na dodjeli nagrade Grammy, uz Jacka nastupaju uvaženi glazbenici kao što su Don Was, Victor Indrizzo, George Doering, Michael Bearden i Lenny Castro. Jackov prateći bend u filmu je Lukas Nelson & Promise of the Real.
„Stefani je u produkciju donijela svijet glazbe“, kaže Cooper. 
Gaga dodaje: „Ispunili smo studio najboljim autorima i imali smo puno pjesama za film. Pisali smo pjesme i tijekom snimanja. Pjesmu „I Don’t Know What Love Is“ napisala sam nakon snimanja scene u baru za policajce jer su me preplavili osjećaji.“
Lukas Nelson, sin legendarne country glazbene zvijezde, Williea Nelsona, radio je s Cooperom i Gagom na originalnim pjesmama za film, pa se činilo prirodno da on i njegove kolege iz benda Promise of the Real—Anthony LoGerfo, Alberto Bof, Corey McCormick i Tato Melgar—glume Jacksonov bend u filmu.
„Bradley nam je davao ideje za neke scene koje su trebale glazbenu podlogu i nije htio izravno spominjanje likova ili događaja u filmu u pjesmama“, kaže Nelson. „Želio je da budu suptilne i samostalne.“
„Svaka pjesma koja se pjeva u filmu izravno je povezana s emotivnim trenutkom u filmu u kojem se pojavljuje“, kaže Cooper. „Riječi njihovih pjesama su njihovi strahovi, nade, snovi u tom trenutku.“
Cooper je želio razviti i glazbeni stil i zvuk za Jacksona Mainea, u čemu mu je pomogao Nelson. „On je veliki obožavatelj Neila Younga pa smo miješali njegov zvuk sa onim Petea Townshenda iz grupe The Who kako bi pronašli zvuk gitare autentičan za njegov lik”, kaže Nelson. „Bradley je naporno radio i pokazao se kao prirodni talent.”
            Cooper je išao na satove gitare i klavira i sate pjevanja kod Rogera Lovea.  „Pjevanje nije lako“, priznaje Cooper, „pogotovo pred velikom publikom. Ispočetka sam ostajao bez daha već nakon jednog stiha.”
Glavnu pjesmu Jacksona Mainea „Maybe It’s Time” napisao je Jason Isbell. Gaga je također surađivala sa značajnim imenima u industriji kao što su Mark Ronson, Anthony Rossomando i Andrew Wyatt u nastajanju teme Ally i Jacka, „Shallow.”  Djelići pjesme se provlače kroz film prije izvedbe u cijelosti.
 
            Cooperu je bilo važno omogućiti gledateljima da iskuse tu opojnu energiju nastupa u živo pred gomilom ljudi. Kako bi im podario taj osjećaj, Cooper i snimatelj Matthew Libatique odlučili su snimiti sve scene nastupa iz perspektive izvođača.
            Gerber kaže: „Bradley i Matty vam omogućavaju da doživite kakav je osjećaj postajati slavan, kakav je osjećaj biti slavan dugo vremena i kakav je osjećaj to izgubiti.”
            Libatique potpisuje značajan broj glazbenih i koncertnih videozapisa, ali i igranih filmova. „On je umjetnik“, kaže Cooper. 
U skladu s tim, mikser zvuka Steve Morrow dizajnirao je zvuk na način koji omogućava neprimjetan prijelaz iz backstagea na glavnu pozornicu, bez prekida zvuka.  
S tim ciljem bilo je ključno da vokalne izvedbe budu zabilježene uživo na dan snimanja. 
Unaprijed snimljene glazbene zapise čuli su samo izvođači kroz „bubice“ u ušima. Bend je glumio da svira, a Cooper i Gaga su pjevali uživo.
Autentične su bile i lokacije u filmu. „Bavili smo se mišlju da neke stvari snimimo na zvučnim pozornicama jer bi tako lakše mogli kontrolirati buku, osvjetljenje, itd.“ kaže Gerber. „No, pronašli smo odlične lokacije i naišli na podršku za snimanje na njima pa nije bilo razloga zašto ne bi snimali na stvarnim mjestima na kojima se takvi koncerti odvijaju.“  
Produkcija je usko surađivala s kompanijama AEG i Golden Voice u planiranju i provođenju logistike. Glavno snimanje započelo je u gradu Indio, u Kaliforniji, na lokaciji na kojoj se odvija  glazbeni festival Coachella na kojem je glavni izvođač bio nitko drugi nego Lady Gaga.
Korištenje već postojećih pozornica, opreme i infrastrukture olakšalo je posao ekipi i dalo filmu neku vrstu legitimiteta koji je drugačije nemoguće postići bez obzira koliko novca uložili“, kaže Howell Taylor. 
Nastup Jacksona Mainea na početku filma sniman je na glavnoj pozornici glazbenog festivala Stagecoach između setova Jamiea Johnsona i Williea Nelsona. Budući nije bilo nikakve najave, scena je završila prije nego je publika shvatila da na pozornici nastupa glumac Bradley Cooper. 
Isti trik je iskorišten ponovo na  Europskom glazbenom festivalu gdje im je Kris Kristofferson ljubazno ustupio nekoliko minuta svog seta. 
„Pjevanje uživo pred publikom je strašno, a zamislite kako je tek pred 20,000 ili čak 80,000 ljudi?” kaže Cooper. „U Engleskoj sam imao priliku nastupati na pozornici na kojoj sam gledao nastupe Roberta Planta, Jacka Whitea, Thoma Yorkea… No, najbolje je što sam na kraju mogao najaviti Krisa Kristoffersona.“
Ostali veliki prostori za nastupe korišteni tijekom snimanja uključuju Shrine Auditorium, Greek Theater, Regent Theater i Forum. Snimanje je bilo kreativno zahtjevno jer je trebalo i popuniti tako velike dvorane. Umjesto angažiranja na tisuće statista, produkcijski tim je mjesta popunio obožavateljima Lady Gage koje od milja nose naziv „Mala čudovišta“.
           Ulaznice za sve lokacije su rasprodane, a novac je otišao za njezinu zakladu Born This Way. Oni koji su ostali do kraja nastupa jedne večeri u The Greek Theatre bili su počašćeni jedinstvenom, privatnom, improviziranom izvedbom dvaju njezinih hitova na klaviru. Na taj način je zahvalila svojim obožavateljima na njihovom vremenu.
Murphy je otkrila nekoliko prekrasnih lokacija u Los Angelesu. Kuća u ulici Kensington predstavljala je kuću u kojoj Ally živi s ocem, vozačem limuzina koji vodi posao od kuće. Trebala je to biti obiteljska kuća, ali ne vila.
Za razliku od toga, kuća Jacksona Mainea smještena je na osami pa čak i njegov brat Bobby ima problema u pronalaženju njegove kuće u šumi. Murphy kaže: „On je porijeklom iz Arizone i vrlo je izravan, kao i njegova glazba. Njegov lik je trebao neko izolirano mjesto za život gdje bi pisao i stvarao prekrasnu glazbu. Kuća je jednostavna, ali topla i lijepo uređena, prepuna sitnica s njegovih turneja.“
Kako bi prenijeli gledateljima iskustvo praćenja glazbenika na turneji i na pozornici, Murphy je smatrala važnim angažirati voditelja turneja. Producenti su pronašli Erica Johnsona, koji je surađivao s Neilom Youngom i dao im odlične savjete.
Kostimografkinja Erin Benach bila je suočena s različitim izazovima tijekom rada na filmu, a pogotovo s predviđanjem mode koja za dvije godine neće biti zastarjela. Trebalo je kreirati bezvremenski look, pogotovo za Stefani koja je bila u središtu pozornosti.
Benach je odlučila da će Jack imati mali ormar u koji stane tri para hlača, četiri majice i jedna jakna. On više ne pokušava nikoga zadiviti i nikada ne bira odjeću. 
S druge strane, Ally prolazi kroz transformaciju koja se vrlo snažno odražava u odjeći koju nosi. „Na početku filma ona je konobarica u hotelu pa nosi uniformu. Za nastupe u klubu za transvestite igra drugu ulogu pa nosi usku kombine haljinu koju vjerojatno ne bi obukla u stvarnom životu. Njezin stil su traperice i majice, ništa luksuzno.”
Kada počne redovito nastupati s Jackom na pozornici, izviruje njezin pustolovni duh pa u garderobi ima sve više vintage detalja.
Kada se počne razvijati kao samostalna glazbenica, stilisti joj donose stvari i mijenja boju kose. Postaje pop zvijezda. Benach je tada kontaktirala dizajnere visoke mode koji su doprinijeli njezinom glamuroznom izdanju, a jednu haljinu dizajnirali su i izradili Benach i njezin tim. Kaže kako je Stefani imala odlične ideje i puno pomogla svojim savjetima.     
Benach je također morala uzeti u obzir činjenicu da će Gaga nastupati i plesati u svojoj odjeći pa je uživala promatrajući je kako vježba plesne pokrete sa svojim koreografom kako bi razumjela kakva ta odjeća mora biti. 
           
             Po završetku snimanja, Cooper se povukao u svoj dom zajedno s montažerom Jayom Cassidyjem i njegovim prvim asistentom Mikeom Azevedom gdje su proveli mjesece slažući ovaj film. 
Gaga kaže kako misli da će se mnogi moći poistovjetiti s temama, a glazba doista priča ljubavnu priču. Svi smo shvatili vrlo ozbiljno Bradleyevu viziju, vjerovali u nju i željeli da sve ispadne savršeno.
Cooper kaže kako je ovo trogodišnje putovanje bilo nevjerojatno iskustvo i sve bi ponovio. U filmu Jack kaže Ally: „Ako postoji jedan razlog zašto trebamo biti tu, to je da kažemo nešto što ljudi žele čuti.“ Cooper se nada da su to ovim filmom napravili.


Zatvori
Foto i video galerija
Ne propustite pogledati i ove filmove
Tesla
Tesla
Wendy
Wendy
Skandalozno ponašanje
Skandalozno ponašanje
Fatima
Fatima
Soba želja
Soba želja
Smrt na Nilu
Smrt na Nilu