O nama

O CINESTARU
 
Povijest

CineStar grupa svoje početke bilježi još davne 1948. godine, kada je tvrtka Kieft & Kieft Filmtheater GmbH otvorila svoje prvo klasično kino u Lübecku u Njemačkoj. Nakon više od četiri desetljeća rada, 1993. godine otvaraju svoj prvo CineStar multipleks kino u Njemačkoj i započinju sa širenjem po cijeloj Europi. Nekad mala obiteljska tvrtka Kieft & Kieft je danas dio CineStar grupe – s više od 100 multipleksa u više europskih zemalja.
 
CineStar Hrvatska

Zajedničkim ulaganjem najvećeg njemačkog kinoprikazivača, tvrtke Kieft & Kieft te Blitz film i video distribucije, vodećeg distributera filmova u Hrvatskoj i državama bivše Jugoslavija, 2003. godine je osnovana tvrtka Blitz-CineStar koja otvara prvo i najveće multipleks kino u Hrvatskoj – CineStar Zagreb. Danas je CineStar lanac u Hrvatskoj rasprostranjen u 10 gradova (4x u Zagrebu, Rijeka, Zadar, Šibenik, 2x u Splitu, Osijek, Varaždin, Dubrovnik, Slavonski Brod i Vukovar), odnosno na 14 lokacija.
 
CineStar – najveći i vodeći kinoprikazivač u regiji
Blitz-CineStar započinje svoje širenje izvan granica Hrvatske 2012. godine, otvaranjem CineStar multipleks kina u Bosni i Hercegovini, i to u gradu Mostaru. Slijedi otvaranje CineStara i u Bihaću 2014. godine te Tuzli 2016. godine.
 
Danas, CineStar grupa u regiji (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija) ubraja 20 CineStar multipleks kina, 129 kino dvorana, preko 20.000 sjedala, što s očekivanih gotovo četiri milijuna posjetitelja godišnje čini CineStar najvećim i najuspješnijim kinoprikazivačem u regiji.
 
Osim toga, među najbolje svjetske kino operatere svrstava ga i opremljenost dvorana najsuvremenijim tehnologijama u skladu s posljednjim svjetskim trendovima i standardima te činjenica da je CineStar ekskluzivno publici ponudio najsuperiornije kino-formate IMAX i 4DX te je u svoja kina uveo digitalnu 3D tehnologiju, eXtreme dvorane, Auro 11.1 3D zvuk, 4K tehnologiju. Multipleksi CineStar potpuno su digitalizirana kina.
Kaptol Boutique Cinema konkretan je odgovor na potrebe filmofila koji traže drugačije kinoiskustvo te je prvo kino u regiji koji je u potpunosti opremljeno projektorima tvrtke Barco - vodeće u tom segmentu.
CineStar 4DX Mall of Split, najveće je kino u Dalmaciji, opremljeno najsuvremenijom tehnologijom, laserskim projektorima, a u revolucionarnoj 4DX™ dvorani posjetitelji mogu doživjeti film u četiri dimenzije s čak 15 posebnih efekata. 

Naša vizija…
Biti najbolji i najveći kino lanac u regiji koji će biti standard i mjerilo kvalitete i profesionalnosti u svim segmentima poslovanja - posjetiteljima prvi izbor za kino, zaposlenima poželjan poslodavac, poslovnim subjektima pouzdan partner i društveno odgovorna kompanija.

Naša misija…
Pružiti svakom posjetitelju najbolju vrijednost za novac kroz vrhunsku uslugu i zadovoljstvo te omogućiti uvijek najbolji i najveći izbor filmova, u tehnološki superiornim dvoranama te najudobnijim sjedalima, uvijek konstantnu kvalitetu kina s pet zvjezdica. Vrijednosti na kojima temeljimo naš dugogodišnji uspjeh su kvaliteta, uslužnost, povjerenje, inovativnost i razumijevanje potreba naših posjetitelja.
 
Nagrade i priznanja
Blitz-CineStar kreira i kontinuirano razvija visokokvalitetan CineStar brend: 2008., 2010., 2011., 2015., 2017. i 2018. godine CineStar dobiva titulu Superbrands, a 2016. godine Superbrands Exclusive u čemu još jednom potvrđuje svoju izvrsnost. CineStar brend potrošači izabiru među 30 najboljih brendova visokog potrošačkog povjerenja 2009. godine; dok 2011., 2016. te 2018./2019. CineStar osvaja Best Buy Award kojim hrvatski građani stavljaju CineStar kina na prvo mjesto u kategoriji zabave, s najboljim omjerom kvalitete i cijene. Blitz-CineStar prikazuje najnovije filmove vodećih svjetskih studija, te uvodi nove tehnologije i ponudu koja nudi održivu profitabilnost i rast. Mobilna aplikacija iCineStar 2013. godine osvaja srebrnu plaketu na prestižnom MasterCard Shopping Mobile Application Award natjecanju za Hrvatsku. CineStar je jedinstvenim konceptom kina i bara u CineStar 4DX™ u Mall of Splitu dokazao još jednom da je tehnološki i inovacijski lider u kinematografskoj industriji u Europi dobivanjem prestižne nagrade ICTA EUROPE za 'Najbolje novoizgrađeno kino' u 2017. godini.

Međunarodna kinematografska udruga (UNIC) proglasila je Blitz-CineStar najboljim kinoprikazivačem u Europi u 2019. godini. Nagrada je uručena na kongresu CineEurope u Barceloni uz obrazloženje da je riječ o kompaniji koja podiže ljestvicu u industriji, ostvaruje kontinuirani rast, pruža svojoj publici najbolji mogući kino doživljaj, stavljajući u prvi plan stalnu inovaciju - zbog čega je Blitz-CineStar i postao jedan od vodećih te najbrže rastućih kino lanaca u regiji i Europi.
 
Obožavamo film...i baš zato smo kina s pet zvjezdica​