Opći uvjeti poslovanja

Opći uvjeti poslovanja Blitz-CineStar-a

Molimo Vas da se prije donošenja odluke o korištenju usluga javnog prikazivanja audiovizualnih djela i drugih usluga koje se s vremena na vrijeme pružaju u multipleksima CineStar ("usluga"), odnosno rezervacije, naručivanja i plaćanja usluge (pružatelj usluga društvo Blitz-CineStar d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, Vice Vukova 6, OIB: 24146311117, upisan u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod matičnim brojem subjekta upisa MBS 080462348 ("Blitz-CineStar")) i/ili općenito ulaska u prostorije multipleksa CineStar, upoznate s ovim Općim uvjetima poslovanja multipleksa Blitz-CineStar. Imate li bilo kakvih pitanja ili nejasnoća vezanih za uvjete poslovanja, molimo da nam se obratite na e-mail adresu: info@cinestarcinemas.eu ili izravno osoblju Blitz-CineStara.
 
Prihvaćanje Općih uvjeta
1. Korištenjem i/ili rezervacijom i/ili narudžbom usluge i/ili kupnjom ili drugim stjecanjem kinoulaznice za korištenje usluga (uključujući sve dostupne prodajne kanale) i/ili ulaskom u prostorije multipleksa CineStar, prihvaćate ove Opće uvjete poslovanja multipleksa Blitz-CineStar ("Opći uvjeti"), kao i sva ostala pravila i uvjete korištenja usluga Blitz-CineStara koja se primjenjuju u trenutku korištenja istih. Ukoliko se ne slažete s navedenim, molimo Vas nemojte koristiti, rezervirati, naručivati usluge, odnosno kupovati ili na drugi način stjecati ulaznice za korištenje usluga te ne ulazite u prostorije multipleksa CineStar.
2. Na sva ostala pitanja vezana uz usluge, plaćanje kao i općenito uz korištenje mutipleksa CineStar primjenjuju se važeća pravila u trenutku korištenja istih.
3. U slučaju prenošenja ulaznice sa kupca na treću osobu, ovi Opći uvjeti se prenose i primjenjuju na svakodobnog imatelja odnosne kinoulaznice, kao i na osobu koja u odnosnom trenutku koristi, rezervira, naručuje, kupuje ili stječe uslugu, odnosno nalazi se u prostorijama multipleksa CineStar. Kupac je obvezan ukazati osobi kojoj prenosi kinoulaznicu na odredbe ovih Općih uvjeta.
 
Promjene Općih uvjeta i stupanje na snagu
4. Blitz-CineStar zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti i/ili dopuniti ove Opće uvjete te takve promjene stupaju na snagu danom objave. Nastavljanjem korištenja usluge nakon promjene Općih uvjeta smatrat će se da pristajete na takve izmijenjene ili dopunjene Opće uvjete. Blitz-CineStar Vam savjetuje da prije korištenja, rezervacije, narudžbe, kupnje ili drugog stjecanja kinoulaznice za korištenje usluga ili ulaska u prostorije multipleksa CineStar provjerite ove Opće uvjete kako bi bili upoznati sa eventualnim promjenama istih.
 
Rezervacija i kupnja ulaznica
5. Rezervacija kinoulaznica moguća je do 60 minuta prije početka projekcije. Rezervacije se brišu 30 minuta prije početka projekcije, osim u slučaju posebnih akcija. U tom slučaju, informacije o brisanju rezervacija biti će posebno istaknute na stranici akcije i u procesu rezervacije ulaznica. Sve nepreuzete rezervacije sustav će automatski obrisati.
6. Svaki korisnik može imati aktivne najviše 2 rezervacije sa po četiri kinoulaznice.
7. Rezervacija kinoulaznica nije moguća za buotique sjedala, LOVE BOX i VIP sjedala te za 4DX i GOLD CLASS projekcije.
8. Ukupan broj mjesta koja je moguće rezervirati online je ograničen. Ukoliko sustav ne dozvoljava rezervaciju zbog popunjenosti, kinoulaznice je još uvijek moguće kupiti na blagajnama.
9. Rezervacija se smatra uspješnom ukoliko na Vašu e-mail adresu, koju ste naveli prilikom registracije korisničkog računa ili CineStar korisničke kartice, stigne CineStar Online potvrda koja sadrži WEB kod s brojem rezervacije. Ukoliko mail s potvrdom nije došao u Vaš folder primljene pošte možete nas kontaktirati, no prethodno predlažemo da provjerite Vaš folder neželjene pošte.
10. Rezervirane ulaznice moguće je kupiti online, na blagajni kina ili na Cinematu (aparatu za prodaju ulaznica koji se nalazi ispred svakog kina) koristeći WEB KOD koji se nalazi na potvrdi. Ukoliko ste ulaznice rezervirali online, dovoljno je da kliknete na link koji se nalazi u potvrdi (Kupiti ulaznice sada). Ukoliko ste ulaznice rezervirali putem iCineStar aplikacije ulaznice možete kupiti nakon što se prijavite u ono kino za koje ste rezervirali ulaznice te potom odaberete Moj iCineStar - Rezervacija i kupovina - Rezervirano.
11. Na rezervirane ulaznice ne naplaćuje se naknada za online procesiranje ukoliko ulaznice nakon rezervacije nisu kupljene online (web stranica ili iCinestar aplikacija).
12. Blitz-CineStar zadržava pravo u svako doba ograničiti ili onemogućiti mogućnost rezervacije za pojedine projekcije i/ili usluge i/ili dvorane i/ili pojedine zone unutar dvorane i/ili pojedina kina i/ili za određena specifična razdoblja. 
13. Kinoulaznice je moguće kupiti na blagajnama multipleksa CineStar, na Cinematima, online ili putem iCineStar aplikacije.
14. Postupak online kupnje kinoulaznica (web stranica i iCinestar aplikacija) uređen je sukladno Općim uvjetima plaćanja putem Interneta koji su dostupni ovdje.
15. Kinolaznice je moguće platiti gotovinom, bankovnim karticama ili Stars Club 2xBonus Classic karticom.
16. Djeca plaćaju punu cijenu kinoulaznice bez obzira na dob.
17. Za kupnju kinoulaznice vrijede cijene navedene za određenu projekciju odnosno uslugu navedene na cjeniku kinoulaznica koji je dostupan na web stranici i na blagajni kina . U cijenu kinoulaznice uračunat je i PDV. Cijene proizvoda su podložne promjenama do trenutka početka kupovine ili rezervacije ulaznica o kojoj promjeni će Blitz-CineStar obavijestiti kupca na jasan i razumljiv način.
18. Za ulaznice kupljene online putem (web i aplikacija), naplaćuje se naknada za online procesiranje za svaku kupljenu ulaznicu (dalje u tekstu: Online naknada).
19. Online naknada iznosi 1,90 kn s PDV-om, (1,52 kn neto) bez obzira na cijenu ulaznice. Prilikom online kupnje ulaznica cijena se iskazuje kao zbroj cijene ulaznice i naknade za online procesiranje.
20. Online naknada se naplaćuje po ulaznici, ne po transakciji. Naknada se ne naplaćuje za bonus ulaznice i bonus bodove sa Stars Club Classic kartice.
21. Prilikom kupovine kinoulaznica gotovinom, kupac je dužan na licu mjesta prebrojiti vraćeni novac jer naknadne reklamacije ne uvažavamo. Blitz-CineStar zadržava pravo izmjene cjenika.
22. Posjetitelj se obvezuje odmah nakon preuzimanja kinoulaznice provjeriti podatke o željenoj usluzi, vremenu i mjestu projekcije, te sve ostale podatke jer naknadne reklamacije neće biti uvažene.
23. Storniranje kupljenih ulaznica ili usluge nije moguće. Zamjena kupljene ulaznice ili usluge za drugu uslugu je moguća najkasnije sat vremena prije početka projekcije za koju je kinoulaznica kupljena, isključivo na blagajni kina za koje je kinoulaznica kupljena, osim u slučaju posebnih akcija (1+1 gratis, ulaznice kupljene po akcijskoj cijeni...), za istu projekciju zbog promjene mjesta sjedenja te kinoulaznica kupljenih u pretprodaji za koje nije moguća zamjena niti povrat sredstava. Pretprodaja podrazumijeva da su ulaznice puštene u prodaju tjedan ili više dana prije datuma prikazivanja nekog filma.
24. Kupac nema pravo na naknadu za neiskorištenu ili djelomično iskorištenu (zbog zakašnjenja) ili za izgubljenu kinoulaznicu.
25. Za kupljene, a nepreuzete kinoulaznice nije moguće tražiti povrat sredstava (novca, bonus ulaznica, bodova…).
26. Nije moguć povrat uplaćenih sredstava za Gold Class Poklon bon i Poklon kartice.
27. U slučaju otkazivanja ili nekorištenja kupljene usluge Tvoje privatno kino od strane kupca, nije moguć povrat uplaćenih sredstava. Moguća je zamjena termina ili datuma održavanja usluge Tvoje privatno kino  na zahtjev kupca podnesen najkasnije 48h prije prvotnog datuma/termina održavanja navedene usluge.
28. Kinoulaznice (kuponi) osvojene na nagradnim igrama, neovisno o organizatoru nagradne igre (CineStar ili poslovni partner), nije moguće iskoristiti za premium formate (4DX, Gold Class, IMAX), pretpremijerne projekcije, spektakle, dokumentarne filmove te za Boutique uslugu u kinu Kaptol Boutique Cinema. Nadoplate za dužinu filma, VIP i LOVE BOX sjedala te 3D projekciju su moguće, sukladno trenutno važećem cjeniku CineStara.
 
Usluga "Moja CineStar Srijeda" 
29. Uslugu pruža Blitz-CineStar svim korisnicima koji kupe ulaznicu za projekciju koja se prikazuje u srijedu i to online putem, putem iCineStar aplikacije, na Cinematima ili na blagajni CineStara i Kaptol Boutique Cinema.
30. Prilikom korištenja usluge, Blitz-CineStar ne garantira sjedalo u dvorani. Za rezervaciju sjedala potrebno je koristiti uobičajene kanale rezervacije (online i telefonske rezervacije).
31. Pravo na povoljniju kino ulaznicu registrirani korisnici ostvaruju kupovinom ulaznica na blagajni Blitz-CineStara, putem online kupovine na web stranici CineStara i putem iCineStar aplikacije te na Cinematima (automatima za kupovinu i preuzimanje kino ulaznica).
32. Registrirani korisnik svoju kino ulaznicu može platiti gotovinom te putem Stars Club kartice s gotovinskog ili bodovnog dijela kartice. Prilikom korištenja Stars Club 2 x bonus kartice u svrhu plaćanja usluge bilježe se bodovi na kartici. Povoljnija cijena kino ulaznice, odnosno usluga ne vrijedi za IMAX dokumentarne filmove, Spektakle, pretpremijere i Gold Class by American Express kino. Dodaci (3D, eXtreme, 4DX, VIP sjedala, te dodatak za filmove duže od 120 min) se naplaćuju u punoj cijeni na povoljniju cijenu kino ulaznicu unutar usluge.
33. Blitz-CineStar zadržava pravo da određene filmove i projekcije koje prikazuje srijedom, izdvoji iz usluge "Moja CineStar Srijeda", pa se sukladno navedenom usluga „Moja CineStar Srijeda“ ne primjenjuje za pretpremijerne filmove, koncerte, sportske događaje, operu i ostale sadržaje koje Blitz-CineStar odredi. U takvim slučajevima se ulaznica naplaćuje po punoj cijeni sukladno cjeniku.
34. Ograničenja povoljnije kino ulaznice unutar usluge Moja CineStar Srijeda:
35. Nije ju moguće platiti CineStar kuponima;
36. Nije ju moguće platiti CineStar kuponima i nije moguće tražiti razliku iznosa između cijene redovne ulaznice koju je posjetitelj osvojio u sklopu neke nagradne igre i povoljnije cijene ulaznice u okviru usluge Moja CineStar srijeda.
37. Pogodnost usluge "Moja CineStar Srijeda" nije moguće primijeniti na rođendanske pakete, izvanredne projekcije i grupne popuste;
38. Pogodnost usluge „Moja CineStar Srijeda“ ne vrijedi za IMAX dokumentarne filmove, Gold Class by American Express kino, Spektakle, pretpremijere, i ostale sadržaje koje CineStar odredi (koncerte, sportske sadržaje i slično).
39. Pogodnost usluge "Moja CineStar Srijeda" ne vrijedi blagdanom, praznikom i za pretpremijerne filmove;
40.Dodaci (4DX, 3D, eXtreme, VIP i LOVEBOX sjedala, te dodatak za filmove duže od 120 min) se naplaćuju u punoj cijeni na povoljniju cijenu kino ulaznice unutar usluge „Moja CineStar Srijeda“.

Blagajne
41. Za radno vrijeme blagajni za prodaju kinoulaznica informirajte se na stranici željenog CineStar kina
42. Blagajne za prodaju kinoulaznica zatvaraju se pola sata nakon početka posljednje projekcije.
  
Ulazak u dvorane
43. Pravo na ulazak u dvoranu stječe se pokazivanjem važeće kinoulaznice, odnosno, potvrde.
44. Zabranjen je ulazak u dvoranu bez važeće kinoulaznice. Blitz-CineStar zadržava pravo provjeriti pravo ulaska kao i osnovu za ostvarenje popusta te u slučaju nedostatka spomenutog posjetitelju zabraniti ulazak u dvoranu, tj. posjetitelja udaljiti iz nje. Iz tog razloga je posjetitelj dužan kod sebe imati kinoulaznicu i dokaz o pravu na stjecanje popusta (npr. studentska iskaznica i sl.) do kraja projekcije.
45. Posjetiteljima koji žele ući u dvoranu nakon početka projekcije ulazak će biti dozvoljen prema diskrecijskoj ocjeni osoblja Blitz-CineStara, samo ako se time ne ometaju drugi posjetitelji.
46. Unošenje oružja, digitalnih foto aparata i sličnih uređaja za snimanje slike ili zvuka nije dozvoljeno.
47. U dvorane je dopušteno unositi samo hranu i piće kupljene na prodajnim mjestima multipleksa CineStar. Blitz-CineStar zadržava pravo zabrane ulaska u dvoranu ukoliko posjetitelj sa sobom ima proizvode kupljene na drugome mjestu te ima pravo te proizvode zadržati do kraja projekcije, te potom vratiti iste njihovom vlasniku.
48. Uvođenje životinja (bilo koje vrste) u dvorane nije dozvoljeno, uz iznimku pasa vodiča za slijepe osobe i osobe s posebnim potrebama. Psi vodiči za slijepe osobe i osobe s posebnim potrebama mogu prisustvovati projekciji odnosno usluzi uz preduvjet da imaju brnjicu i da su na povodcu i uz pokaz iskaznice/putovnice kojom se dokazuje da je pas obučen za psa vodiča. Za njih se ne plaća naknada.
49. U svakom multipleksu CineStar postoje dvorane s osiguranim mjestima za osobe s invaliditetom. Preporuča se prethodno provjeriti prilagođenost dvorane potrebama konkretnog posjetitelja.
 
Ponašanje u prostorijama multipleksa CineStar i dvoranama
50. Posjetitelj je obvezan sjesti na sjedalo naznačeno na ulaznici te se pažljivo i odgovorno odnositi prema imovini i prostorijama multipleksa CineStar i dvorana.
51. Nije dozvoljeno ometati ostale posjetitelje u praćenju projekcije.
52. Na mobilnim telefonima treba isključiti zvuk, a upotreba bilo kakvog uređaja s mogućnošću snimanja slike ili tona za vrijeme projekcije nije dozvoljena.
53. U unutrašnjim prostorijama multipleksa CineStar nije dozvoljena upotreba koturaljki, inline koturaljki, skate boardova i sl.
54. Osoblje Blitz-CineStar-a nakon opominjanja može posjetitelje udaljiti s projekcije bez prava na povrat cijene ulaznice ukoliko:
 • ne zauzmu mjesta koja su naznačena na njihovoj kinoulaznici;
 • svojim ponašanjem ometaju ostale posjetitelje tijekom prikazivanja filma;
 • su, prema mišljenju osoblja Blitz-CineStar-a, pod utjecajem alkohola ili drugih opijata;
 • puše u prostorijama multipleksa CineStar uključujući kinodvorane;
 • na pod bacaju ostatke hrane ili na bilo koji drugi način onečiste ili oštećuju prostorije ili imovinu;
 • u prostorije multipleksa CineStar unesu oružje ili neke druge zakonom zabranjene predmete (opijate i sl.), i to neovisno o tome hoće li te predmete koristiti u kinodvorani ili ne;
 • bez dozvole osoblja Blitz-CineStar-a u prostorije multipleksa CineStar, uključujući kinodvorane, unesu hranu i/ili piće kupljenu izvan prostorija multipleksa CineStar.
55. Po završetku usluge posjetitelji moraju napustiti kinodvoranu kroz označene izlaze. Nije dopušteno zadržavanje u kinodvorani nakon završetka prikazivanja.
56. Po završetku projekcije posjetitelj je dužan vratiti 3D naočale osoblju kina (ukoliko je prisustvovao 3D projekciji).
57. U prostorima multipleksa CineStar zabranjena je upotreba elektronske cigarete (e-cigarete) i sličnih proizvoda.
58. U prostorima multipleksa CineStar posjetitelj se obvezuje poštivati propise vezane uz ograničavanje uporabe duhanskih proizvoda na snazi.
 
 
Opće informacije o 4DX sustavu
59. 4DX sustav koristi 4DX pokretna sjedala koja su programirana da se pomiču i vibriraju tijekom 4DX predstava u kombinaciji sa specijalnim ambijentalnim efektima uključujući udare zraka ili vjetra, vodeni sprej, maglu, rosu, mjehuriće, miris, i bliješteća svijetla. Ovim Općim uvjetima CineStar želi prikladno upozoriti na sve karakteristike i potencijalne opasnosti koje proizlaze i/ili mogu proizaći iz takvih kretanja i fizičkih senzacija u slučaju nepridržavanja sigurnosnih pravila i uputa i, gdje je to primjenjivo, na obvezu zabrane korištenja 4DX usluga ili konkretno 4DX pokretnih sjedala. 4DX efekti ovise o svakom filmu koji se prikazuje u 4DX dvorani te na intenzitet istih ne možemo utjecati, budući da CineStar ne programira 4DX efekte već ih dobivamo u digitalnom obliku za svaki film.
60. 4DX Pokretna sjedala koriste intenzivne pokrete i jake vibracije koje mogu predstavljati opasnost i uzrokovati ozbiljne ozljede tijekom 4DX predstave ukoliko se ne pridržavate sigurnosnih pravila sadržanih u ovim Općim uvjetima.
 • Posjetitelji sa zdravstvenim problemima ili ozljedama trebali bi zatražiti medicinski savjet prije korištenja 4DX pokretnih sjedala.
 • Tijekom predstave, osim u krajnjoj nuždi, zabranjeno je ustajati se ili kretati po 4DX dvorani. Posjetitelji koji stoje ili se kreću trebali bi se što prije vratiti na svoja sjedala ili napustiti dvoranu.
 • Molimo Vas da posebnu pažnju obratite na to da kada ulazite, sjedate ili se krećete po 4DX dvorani na odgovarajući način osigurate i spriječite da odjeća, osobna imovina, ili bilo koji dio tijela ne budu uhvaćeni između 4DX pokretnih sjedala i zidova ili stepenica.
 • CineStar i 4DX ne preuzimaju odgovornost za gubitak ili štetu na nepropisno odloženim predmetima.
 • U slučaju unošenja hrane i napitaka u 4DX dvoranu, molimo da posebnu pažnju obratite na osiguranje i sprječavanje da hrana i napici budu ispušteni ili proliveni. Ako tijekom prikazivanja ispustite predmete ili prolijete tekućinu, molimo Vas da se suzdržite od napuštanja svojih sjedala radi dohvata takvih predmeta te da ne poduzimate druge radnje do završetka predstave.
 • Iz sigurnosnih razloga strogo je zabranjeno korištenje dječjih ili dodatnih sjedala te sjedenje u krilu. Djeci mlađoj od 4 godine iz sigurnosnih razloga nije dopušteno gledanje 4DX predstave. Također, zbog toga što 4DX pomična sjedala mogu kolidirati s drugim 4DX pokretnim sjedalima ispred ili iza njih, sva djeca trebala bi sjediti uz, a ne ispred ili iza, osobe u njihovoj pratnji.
 • Molimo posjetitelje da nikada ne stoje na odmorištima za noge i da paze prilikom kretanja dvoranom kako bi izbjegli spoticanje ili padanje preko odmorišta za noge.
 
61. Strogo je zabranjeno fenove, uređaje za mjehuriće, stroboskope i uređaje za maglu dovoditi u doticaj sa stranim predmetima, uključujući dijelove tijela, odjeću, osobnu imovinu te hranu i piće jer mogu uzrokovati ozbiljne ozljede i kvar opreme.
U svako doba svi strani predmeti moraju biti spriječeni od dolaska u kontakt sa 4DX opremom.
Vjetar: Molimo da posebnu pozornost posvetite osiguranju slobodnih predmeta poput šalova ili šešira koji mogu biti otpuhani tijekom efekta vjetra, budući da takvi predmeti mogu uzrokovati nepravilan rad opreme. U slučaju kada su predmeti otpuhani tijekom 4DX predstave, posjetiteljima je strogo zabranjeno skupljanje takvih predmeta tijekom predstave. Svi predmeti biti će vraćeni nakon završetka predstave uz asistenciju djelatnika CineStara.
Miris: Ovisno o radnji filma, koristit će se ponekad i efekti mirisa slični spaljenim kemikalijama ili dimu. Molimo sve posjetitelje da u tom slučaju ne paničare jer to su samo efekti, a u slučaju bilo kojeg kvara ili problema svi posjetitelji će biti obaviješteni od strane djelatnika CineStara i na vrijeme izvedeni iz dvorane.
Mjehurići: Tekućina za mjehuriće korištena tijekom 4DX predstave sadrži iste sastojke kao obično sredstvo za pranje i ne bi trebala uzrokovati štetu na odjeći, ali može oštetiti druge osobne stvari ili zaprljati osjetljive materijale poput kože ili svile. Molimo sve posjetitelje da osjetljive predmete spreme prije početka predstave radi sprječavanja nastanka mrlja ili štete.
Voda: Voda u spreju tijekom 4DX predstave je pročišćena i ne bi trebala uzrokovati fizičke ozljede, ali može navlažiti odjeću, oštetiti odjeću osjetljivu na vlagu, uzrokovati lagane mirise i utjecati na šminku. Dodatno, takva voda može uzrokovati nelagodu kada se koriste 3D naočale. Osjetljivi predmeti poput kožnih ili svilenih proizvoda trebali bi biti spremljeni prije početka predstave radi sprječavanja nastanka mrlja ili štete.
 
Zabrana i ograničenje korištenja 4DX usluge
62. 4DX pokretna sjedala koriste intenzivne kretnje i vibracije koje mogu biti štetne za određene kategorije osoba. Radi sprječavanja nezgoda ili ozljeda, sljedeće osobe ne smiju koristiti 4DX pokretna sjedala i ne smiju prisustvovati 4DX predstavi:
 1. Osobe sa zdravstvenim problemima poput visokog krvnog tlaka, srčanih oboljenja, ozljedama leđa ili vrata, epilepsijom;
 2. Starije osobe ili osobe s invaliditetom ili slijepe osobe (vidjeti i točku 7.);
 3. Trudnice;
 4. Osobe sklone mučninama zbog kretanja ili osobe koje su fizički ili mentalno osjetljive;
 5. Osobe pod utjecajem alkohola;
 6. Djeca mlađa od 4 godine starosti (djeca između 4 i 7 godina moraju biti u pratnji odrasle osobe);
 7. Osobe ispod 100 centimetara visine; i
 8. Zbog specifikacija 4DX pokretnih sjedala, osobe koje teže preko 120 kilograma.
Zbog sigurnosnih rizika, molimo Vas da, u slučaju da spadate u jednu od prethodno navedenih kategorija osoba, pogledate odgovarajuću predstavu u nekom drugom formatu (a ne 4D formatu).
 
63. Molimo da imate razumijevanja da Pružatelj usluga za slijepe posjetitelje ili posjetitelje s invaliditetom, mora u svakom pojedinom slučaju primijeniti pojačanu pozornost radi utvrđivanja da li navedene kategorije posjetitelja mogu sigurno gledati 4DX predstavu. Radi što veće sigurnosne zaštite, za takve kategorije posjetitelja se može zahtijevati pratnja pomagača ili skrbnika i mogu prisustvovati 4DX predstavi samo nakon što ovlaštena osoba CineStara utvrdi da je to u konkretnom slučaju opravdano. Posjetitelji za koje je utvrđeno da mogu gledati 4DX predstavu moraju biti u potpunosti informirani o uključenim sigurnosnim rizicima (koji su navedeni u ovim Općim uvjetima) te će im biti osigurana pomoć prilikom smještaja na njihovo sjedalo u dvorani.
64. Za vrijeme 4DX predstave obvezni ste poštivati sigurnosna upozorenja i upute osoblja CineStara.
65. Za 4DX predstave nije moguće slijedeće:
 1. Rezervacija ulaznica;
 2. Zamjena bonus ulaznica i bodova;
 3. Nadoplate;
 4. Popusti za Senior karticu;
 5. CineStar kuponi;
 6. Storniranje ulaznica.
 
Upute za korištenje 4DX usluge i odgovornosti
66. Kako biste u potpunosti uživali u filmu u 4DX formatu:
 • savjetujemo Vam da prije početka predstave, po potrebi, otiđete na toalet te da vrijednije (mobilne telefone i sl.) i osjetljive (svilene šalove i sl.) predmete pospremite na sigurno;
 • molimo Vas da prilikom kretanja po 4DX dvorani pazite i ne stojite na odmorištima za noge te da ostane sjediti na svom mjestu do završetka predstave;
 • tijekom predstave pazite na svoje stvari kako iste ne bi uslijed kretanja i efekata odletjele ili se zaglavile te uzrokovale nepravilan rad 4DX sustava;
 • molimo budite posebno oprezni ako u 4DX dvoranu unosite vruće napitke, hranu i sladoled te u slučaju ispuštanja predmeta ili prolijevanja tekućine, ostanite sjediti na svom mjestu do završetka predstave;
 • iz sigurnosnih razloga strogo je zabranjeno korištenje dječjih ili dodatnih sjedala te sjedenje u krilu;
 • očekujte da ćete se možda malo smočiti – to je dio 4DX doživljaja!;
67. m4DX predstavu gledate isključivo na vašu vlastitu odgovornost.
68. Blitz-CineStar ne odgovara ni za kakvu štetu koja bi mogla nastati zbog postupanja gledatelja protivno sigurnosnim uputama i upozorenjima danim u ovim Općim uvjetima.
69. Blitz-CineStar ne odgovara za bilo kakav gubitak, oštećenje ili kakav drugi događaj do kojeg može doći za vrijeme gledanja 4DX predstave. CineStar ni u kojem slučaju ne odgovora za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica nepropisnog postupanja ili postupanja protivno ovim Općim uvjetima tijekom 4DX predstave.
 
Pravo izmjene dvorane i programa
70. Blitz-CineStar zadržava pravo promjene dvorane u kojoj će se održati projekcija za koju ste kupili kinoulaznice te vezano uz navedeno nemate pravo bilo kakvih potraživanja prema Blitz-CineStar-u.
71. Blitz-CineStar zadržava pravo otkazivanja projekcije, kao i promjene u rasporedu ili terminu prikazivanja projekcija. U tim slučajevima, za kupljenu kinoulaznicu imate pravo tražiti povrat novca, uz obvezno predočenje računa o plaćenoj kinoulaznici za koju se traži povrat novca ili ju zamijeniti za istu projekciju u nekom drugom terminu.
 
Odgovornost za stvari
72. Posjetitelj je dužan paziti na osobne stvari i za čitavog trajanja projekcije držati ih kod sebe pod svojim nadzorom. Blitz-CineStar ne odgovara ako su stvari nestale, uništene ili oštećene okolnostima koje se nisu mogle izbjeći ili otkloniti, uzrokom u stvari i zbog postupanja ili propusta samog posjetitelja.
73. Preporučamo da sve vrijednije predmete ne unosite u prostorije multipleksa CineStar, odnosno da organizirate njihovo čuvanje izvan prostorija multipleksa CineStar. CineStar ne preuzima odgovornost za gubitak ili štetu na takvim predmetima.
74. Blitz-CineStar će, iznimno, na zahtjev posjetitelja primiti na čuvanje novac, dragocjenosti, vrijednosne papire i druge vrijedne stvari koje posjetitelj donese i hoće mu ih predati na čuvanje, osim ako utvrdi da u konkretnom slučaju ne raspolaže prikladnim prostorijama za njihov smještaj, ako su u odnosu na vrstu i kategoriju objekta od prekomjerne vrijednosti, ako su opasne, glomazne ili ako njihovo čuvanje prelazi mogućnosti Blitz-CineStar-a iz kakva drugoga opravdanog razloga. Za sve takve stvari posjetitelj se obvezuje kontaktirati osoblje Blitz-CineStar-a.
75. Blitz-CineStar ne preuzima odgovornost za izgubljene ili nestale stvari koje mu posjetitelj nije prethodno predao na čuvanje sukladno prethodnoj točki.
 
Parking
76. Posjetitelj je dužan informirati se o načinu ostvarivanja besplatnog parkiranja www.blitz-cinestar.hr. Blitz-CineStar ne odgovara za povrat novca za naplatu parkiranja ukoliko posjetitelj nije poštivao pravila za ostvarivanje besplatnog parkiranja određena od strane vlasnika parkirališta i/ili Blitz-CineStar-a.

Zabrana audio i video snimanja
77. Audiovizualna djela i druga djela koja se prikazuju i koriste tijekom pružanja usluga su djela zaštićena autorskim pravom i drugim pravima intelektualnog vlasništva. Neovlaštena reprodukcija, distribucija, skladištenje, poduzimanje drugih radnji radi distribucije, javno prikazivanje ili stavljanje na raspolaganje javnosti takvih djela predstavlja kazneno djelo. Iz tog razloga nije dopušteno bilo kakvo snimanje uključujući tonsko i video snimanje tijekom prikazivanja filma (čak ni u privatne svrhe).

Zaštita Vaših podataka
78. Ukoliko je za potrebe korištenja usluge potrebno dati određene osobne podatke te podatke o bankarskoj kartici, prikupljanje i obrada takvih osobnih podataka podliježe Izjavi o privatnosti Društva koja je dostupna ovdje u kojoj je detaljno opisano kako koristimo Vaše podatke, koja prava Vam jamči Uredba o zaštiti podatka, te kako ih ostvariti
79. Svi podaci o korisničkoj kartici su šifrirani GeoTrust EV SSL certifikatom, radi maksimalne sigurnosti i zaštite podataka.
80. Kako bi zaštita Vaših podataka bila potpunija, povjerljive informacije o karticama (broj kartice, datum važenja i CVV kod) koje ste naveli se ne pohranjuju na serveru CineStara. CorvusPay sustav može spremiti informacije o Vašoj bankovnoj kartici, ukoliko odaberete spremanje podataka na platnoj stranici. U tom slučaju, prilikom idućeg online plaćanja nije potrebno ponovno upisivati podatke bankovne kartice.
81. Transakcijom putem Vaše kartice upravlja treća strana (CorvusPay) koja zaprima broj kreditne kartice i ostale osobne podatke isključivo za identifikaciju i odobrenje transakcije. CorvusPay se brine o sigurnosti Vaših podataka prilikom autorizacije kreditnih kartica. CorvusPay se brine o sigurnosti Vaših podataka prilikom autorizacije kreditnih kartica. Prijenos podataka osiguran je korištenjem TLS sigurnosnog protokola. Blitz-CineStar ne odgovara za slučaj neovlaštenog korištenja Vaših osobnih podataka i/ili broja kreditne kartice.
82. Blitz-CineStar koristi video nadzor u skladu sa Zakonom o zaštiti na radu, Općom uredbom o zaštiti podataka i Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka radi zaštite osoba i imovine, odnosno temeljem legitimnog interesa iz čl. 6. st. 1.(f) Opće uredbe o zaštiti podataka. Detalji vezani uz osobne podatke prikupljene putem videonadzora propisani su Izjavom o privatnosti Društva koja je dostupna ovdje.
 
Prigovori
83. Svi prigovori mogu se predati u poslovnim prostorijama Blitz-CineStara kao i slati u pisanom obliku na slijedeće adrese:
Blitz-CineStar d.o.o
Ulica Vice Vukova 6, 10000 Zagreb
MB: 01734067
OIB:24146311117.
Blitz-CineStar će se očitovati na Vaš prigovor u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora.
 
Isključeno pravo na jednostrani raskid kod ugovora sklopljenih na daljinu (online)
84. Budući da usluge javnog prikazivanja audiovizualnih djela predstavljaju usluge iz članka 79. t. 12. Zakona o zaštiti potrošača, i to usluge vezane uz slobodno vrijeme kod kojih je pružanje usluge ugovoreno na određeni dan ili u određenom razdoblju, obavještavamo Vas kako ne ostvarujete pravo na jednostrani raskid ugovora sklopljenog na daljinu iz članka 72. Zakona o zaštiti potrošača.
 
Ograničenje odgovornosti
85. Usluge Blitz-CineStar-a koristite isključivo na Vašu vlastitu odgovornost. Blitz-CineStar ne odgovara za sadržaj usluge, odnosno sadržaja koji se prikazuje na projekcijama. Blitz-CineStar za materijalne nedostatke usluge odgovara u skladu s odredbama Zakona o obveznim odnosima.
86. Blitz-CineStar ne odgovara ni za kakvu štetu koja bi mogla nastati zbog postupanja posjetitelja ili trećih osoba protivno odredbama ovih Općih uvjeta.
87. Blitz-CineStar odgovara isključivo za štetu nastalu zbog namjere ili krajnje nepažnje.
88. Maksimalni iznos štete za koju odgovara Blitz-CineStar iz ugovornog odnosa povezanog sa odnosnom uslugom je ograničen na iznos plaćen za tu uslugu.
 
Opće odredbe
89. Na odnos između Vas i Blitz-CineStar-a primjenjuju se pozitivni propisi Republike Hrvatske. U slučaju spora nadležan je stvarno nadležni sud u Zagrebu.
90. U slučaju spora između potrošača i Blitz-CineStar-a, potrošač može podnijeti i prijavu Sudu časti Hrvatske gospodarske komore, Zagreb, Rooseveltov trg 2, link: https://www.hgk.hr/sud-casti-pri-hgk/o-sudu-casti.
91. Povrh navedenog, potrošač, koji je rezident jedne od država članica Europske Unije, može pokrenuti postupak koristeći Online platformu za rješavanje potrošačkih sporova Europske Unije u slučaju ugovora sklopljenih na daljinu (online).  Online platformi EU može se pristupiti putem poveznice: http://ec.europa.eu/odr.