Robinson Crusoe: Otkrijte pravu priču iza legende SINK

  • IZVORNO IME:
  • Robinson Crusoe
  • TRAJANJE FILMA:
  • 92 minuta
  • GODINA:
  • Belgija
  • Država:
  • 2016
  • POČETAK PRIKAZIVANJA:
  • 18.02.2016

Sadržaj filma:

Na malom, egzotičnom otoku, papagaj Tuesday živi u raju sa svojim prijateljima. Ipak, Tuesday ne prestaje razmišljati o svijetu izvan otoka. Nakon velike oluje, papagaj i njegovi prijatelji pronalaze nepoznato stvorenje na plaži: Robinsona Crusoea. Papagaj u njemu odmah vidi kartu za odlazak s otoka i otkrivanje, njemu nepoznatog svijeta. Crusoe uskoro postaje svjestan da na pustom otoku može preživjeti samo uz pomoć papagaja i ostalih životinja, a to će biti teško, budući da životinje ne govore „ljudski”.
 

Više

Robinson Crusoe: Otkrijte pravu priču iza legende SINK

Scenariji našij ranijih filmova temeljeni su na izvornim scenarijima. Pomislili smo kako bi bilo zabavno iskoristiti poznati predložak kao temelj scenarija za naš najnoviji projekt. To nas je dovelo do Chris Hubbellovog scenarija nadahnutog prvim bestselerom u povijesti zapadnjačke literature. Daniel Defoeovim romanom Robinson Crusoe. Pomislili smo kako je neobično da ta priča nikad nije zaživjela kao animirani film i svidjela nam se ideja pričanja priče iz perspektive životinja koje žive na tom otoku.  Glavni lik je mladi papagaj Tuesday, a Crusoeov dolazak mu je dokaz da postoji svijet izvan otoka i napravit će sve moguće kako bi se sprijateljio s čudnim došljakom u nadi da će ga jednog dana povesti s otoka.
 
Ben Stassen
  
RIJEČ REDATELJA
 
Zanimljivost ove priče jest u tome što priču pričamo iz perspektive životinja i prikazujemo koliko su one bitne za njegov opstanak. Bilo je važno pridobiti publiku kojoj je priča poznata da stvari pogleda iz ove perspektive. Primjerice, sve što vodi do predvidivog otkrića olupine i neobičnog morskog čudovišta  prožeto je duhovitim reakcijama i bizarnim dogodovštinama životinja. U animiranim filmovima životinje često imaju ljudske osobine, a ovdje je bilo važno da su čim vjernije svojoj naravi, kako bi se čim više razlikovale od ljudi. Bitno je bilo dočarati izoliranost čovjeka odvojenog od ostalih ljudi.  
Naravno, ideja nije bila snimiti dokumentarni film, a niti ograničiti slobodu animiranog filma. Sve životinje govore istim jezikom, a animacijski tim je uspio naći pravu ravnotežu između realističkih pokreta svake vrste i slobode dodavanja emocija i humora. Svi su vrhunski odradili zadatak, nadišli sve tehničke poteškoće i stvorili uvjerljivo i vrhunski stilizirano carstvo s pamtljivim i jedinstvenim lokacijama.  
Vincent Kesteloot
 
GLAZBA
 
RAMIN DJAWADI
Skladatelj Ramin Djawadi i nWave prvu suradnju ostvarili su filmom FLY ME TO THE MOON. Otad je radio na najpoznatijim projektima, poput serija PRISON BREAK i GAME OF THRONES te filmova SAFE HOUSE, HOTEL TRANSYLVANIA, PACIFIC RIM i WARCRAFT. Ipak, ostao je vjeran kompaniji nWave i skladao je za svaki projekt koji je kompanija producirala. ROBINSON CRUSOE je njihov osmi zajednički projekt.
„Glazba za animirani film je uvijek kako zanimljiva, jer morate stvoriti sve. Nema glumca koji projicira osobnost ili nosi film. Krećete ni od čega i nema svjetla ni zvuka i sve morate stvoriti.  Zato je netko kao što je Ramin, tko zna kako stvoriti likove i njihova raspoloženja, iznimno važan. U pogledu glazbe, bilo da kupujete prava na korištenje postojeće glazbe ili skladate novu, morate odlučiti hoćete li krenuti s tim prije animacije ili kad je sve gotovo. Za ovaj film sve je pisano za vizuale. Nekoliko mjeseci Ramin Djawadi je u studiju gledao film iznova i iznova, a zatim je krenuo pisati. Ponekad je pogodio iz prve, a ponekad je morao prepravljati. Sve je trebalo sinkronizirati s gotovim filmom. Bili smo na istoj valnoj duljini i bilo je pravo zadovoljstvo surađivati.“  
Ben Stassen
  
MARINA KAYE
Marina Kaye izvodi novu pjesmu „The World Belongs To Us” (CAPITOL/UNIVERSAL MUSIC FRANCE) posebno napisanu za odjavnu špicu.
Marina Kaye je slobodni duh i nije slučajno da je izabrala vuka za svoj totem. Ima prekrasni spoj snage i blagosti te veliku strast i upornost. Potpuno prirodna, a opet tajanstvena, ona je samouka umjetnica prekrasnog glasa. Ima samo 16 godina, a samopouzdanje odrasle osobe i snažan je karakter. „Moj glas je snažan, jer sam strastvena i volim pjevati. To je moj način komunikacije s ljudima.“
Marina više voli biti sama nego s čoporom. To se osjeća u prvoj pjesmi „Homeless”, u kojoj od šapta do snažnog glasa pokazuje čitav raspon emocija.
Marina ide naprijed instinktivno i puna samopouzdanja. Ona ima ono nešto da postane velika i „izgradi zavidnu i dugu karijeru, neovisno koliko će joj vremena za to trebati.“
 
LIKOVI
 
ROBINSON CRUSOE
Robinson Crusoe uči za kartografa. Iz ugledne je obitelji, a odlučuje zaploviti na trgovačkom brodu i otkriti svijet. On je pomalo neobičan mladić i njegova krhka građa razlikuje ga od starih mornara i iskusnih avanturista, koji ga zezaju držeći ga naivnim. Njegov će se život potpuno promijeniti kad završi sam na malom otoku. Sada je prisiljen naučiti preživjeti. Njegova iskrenost i optimizam drže ga da ne odustane, a benevolentan stav prema životinjama pokazat će se od koristi, jer će se s njima sprijateljiti i one će mu biti saveznici u mnogim avanturama koje predstoje.  
 
TUESDAY
Ovom papagaju hrana i san nisu dovoljno za život. Uvjeren je da je svijet nešto puno više od par stijena usred oceana. Nažalost, ostali nisu zainteresirani za njegove dokaze da postoji cijeli drugi svijet daleko od otoka. Kada na otok dođe Robinson, Tuesday se neće prepasti, već će iskoristiti priliku i pomoći će Robinsonu i životinjama sprijateljiti se.
 
KIKI
Mada je malena Kiki ima važan zadatak, a to je nadgledanje životinja, organiziranje obroka i odgovaranje Tuesdaya od odlaska s otoka. Njen značaj slabi kad na otok stiže Robinson i kad Tuesday, May, i sam Robinson postaju sve utjecajniji. Kiki se protivi tim promjenama, ali ne želi ići kontra prijatelja koje će uvijek voljeti.
 
ROSIE
Rosie je najveća i razmišlja samo o hrani. Uvijek se sudara sa svima i lomi stvari, ali je i najbrža u prepoznavanju opasnosti. Sakrit će se ili napasti, nikad se ne zna. Malo je blesava i uvijek slijedi vođu, a unatoč nespretnosti svi ju vole zbog darežljivosti, prijateljskog stava i jednostavnosti.  
 
SCRUBBY
Ovaj stari jarac uvijek nešto prigovara. Ne vidi baš najbolje, a stalno bi nešto jeo. Uvijek ga treba spašavati iz opasnih situacija i sprječavati u glupim odlukama. Uvijek je korak iza svih, fizički i mentalno, ali svejedno je duhovit i drag.  
 
CARMELLO
Carmello je lijen i sarkastičan, ali je i spreman riskirati da spasi prijatelje. Tako se dobro kamuflira da zna kako nestati. Ima i jako snažan jezik, pa se njime može služiti kao Tarzan lijanom. Time nadoknađuje sporost hodanja.
 
EPI
Epi je najmlađa. Ona je zavodljiva, bezbrižna i voli zadirkivati. Kad osjeti opasnost postaje bodljikava kuglica. Društvo joj pravi Pango, koji ju voli i štiti i jednostavno obožava njen duh i vrckavost.
 
PANGO
Pango se slaže sa svima, ali Epi mu je favorit. Vješt je u zraku i okretno klizi niz bambus, penje se po drveću i balansira na lijanama. Ima li problema, tu je Pango!
 
AYNSLEY
Aynsley je stari pas i Robinsonov vjeran prijatelj i zaštitnik. Uvijek je na strani slabijeg i nikad ne posustaje.
  
KAPETAN I GUSARI
Ovaj karizmatični i prepredeni kapetan se u jednom trenutku smije i veseli s vama, a već sljedećeg trenutka vas tjera da hodate po dasci. Mijenja raspoloženje u sekundi i zato ga se neprijatelji boje, a prijatelji ga mistificiraju. Kada pokupe Robinsona, njegova priča će mu promijeniti život.
 
MAY i MAL
Ovo nisu kućne mace, već opaki predatori koji su na brodu služili da drže populaciju štakora pod kontrolom. Mal napada bez pitanja i punom silom. May je lukava, prepredena i šulja se kako bi iznenadila. May sanja o slobodi, suncu i raznolikoj prehrani za svoje mačiće. Umjesto toga, Robinson ih je zatočio i zato sanjaju o osveti.  
 


Zatvori
Foto i video galerija
Ne propustite pogledati i ove filmove
Špijunaža i kamuflaža - sink
Špijunaža i kamuflaža - sink
Snježno kraljevstvo 2 - sink
Snježno kraljevstvo 2 - sink
Obitelj Addams - sink
Obitelj Addams - sink
Everest: Mladi Jeti - sink
Everest: Mladi Jeti - sink
Janko Strižić Film: Farmagedon
Janko Strižić Film: Farmagedon
Veliko putovanje - sink
Veliko putovanje - sink